Parhaita nettipelejä ja peliaiheisia podcasteja

Nykyaikana joitakin suosituimpia ajanviettotapoja ja harrastuksia ovat nettipelien pelaaminen ja eri aiheisten podcastien kuunteleminen netin välityksellä, silloin kun on kyse niistä asioista, joita voidaan tehdä tietokoneella, pelikonsoleilla tai älypuhelimilla. Eri tyyppisiä nettipelejä julkaistaan monille pelialustoille kiivaaseen tahtiin vuoden jokaisen kuukauden aikana, ja yleensä ottaen pelaajia, sekä uusia että vanhoja riittää suurelle osalle näistä peleistä. Sama koskee myös podcasteja, koska niitäkin ilmaantuu moneen erilaiseen aihealueeseen ja genreen säännöllisesti. Olipa kyseessä sitten peliaiheiset podcastit tai jokin muu mielenkiinnon kohde, niin valinnanvaraa löytyy kuunneltavaksi. Kilpailu pelaajista ja kuuntelijoista on kovaa, kuten aina liiketoiminnassa.

Otamme tässä artikkelissa esille joitakin eri tyyppisiä nettipelejä ja peleihin liittyviä podcasteja, jotka ovat mielestämme kokeilun arvoisia ja viihdyttäviä joka päiväiseksi ajanvietteeksi. Sitä pidemmittä puheitta siirrytään asiaan, ja aloitetaan aluksi nettipeleistä.

Taistelua ja räiskintää kaukaisessa avaruuden galaksissa 

Ensimmäinen pelivinkkimme on jo erittäin suosituksi noussut moninpeliräiskintä, Destiny 2, jonka on kehittänyt pelistudio Bungie. Alkuperäinen Destiny -peli oli jo aika hyvä peli monia vuosia sitten ilmestyessään, mutta siinä oli monia puutteita sisällön laajuuden ja suht keskeneräisen tarinan suhteen. Jo jonkin aikaa sitten julkaistu Destiny 2 korjaa hyvin näitä ensimmäisen osan puutteita, ja peruspeli on kaiken lisäksi ilmaiseksi pelattavissa Steam -pelipalvelun tai Playstation ja Xbox -pelipalveluiden kautta. Peliin on julkaistu lisäosia, joista joutuu maksamaan, mutta on erittäin hieno juttu, että peliä voi testata ilmaiseksi ja saada selville, että sopiiko se itselle pelattavaksi.

Älynystyrät käyttöön

Otetaan silmäys seuraavaksi toisenlaiseen pelien genreen, joka on hieman rauhallisemmasta päästä, kuin räiskintäpelit. Puhumme tässä korttipeleistä. Korttipelien valikoima on suuri, mutta voimme ehdottomasti suositella yhtä suosikkipeliämme, joka on nimeltään Blackjack. Blackjack vaatii pelaajalta aivotyötä ja laskentakykyä todennäköisyyksien laskemista varten pelissä pärjäämiseen. Blackjack on viihdyttävää ja rentouttavaa ajanvietettä, jossa tavoitteena on omalla kädellä saada lukemaksi 21, tai mahdollisimman lähelle sitä. Pelissä pelataan aina pöydän jakajaa vastaan, eikä muita mahdollisia samassa pelipöydässä istuvia pelaajia vastaan. Blackjackin suosiosta kertoo myös se, että siitä on aikojen saatossa tehty myös elokuvia. Tämä peli on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen korttipelien ystäville, ja sitä voi pelata netin välityksellä monella eri pelisivustolla ilmaiseksi.

Mielenkiintoisia ja viihdyttäviä peliaiheisia podcasteja

Monet videopelien pelaajat tykkäävät myös kuunnella erilaisia peleihin liittyviä podcasteja, ja pelipodcastien suosio onkin ollut kasvamaan päin vuosi vuodelta. Podcastien avulla on mahdollista löytää uusia kiinnostavia pelejä, kuulla uutisia pelien maailmasta, sekä myös vain viihtyä paremmin esimerkiksi työmatkalla autossa tai bussissa.

Seuraavaksi otamme esille joitakin meidän mielestämme hyviä podcasteja pelien maailmasta.

Triplaklikkauksia, tietoa ja viihdettä

Triple Click nimisessä pelipodcastissa on tarjolla tietoa pelien historiasta ja siinä käydään läpi viikoittain niitä kaikkein hypetetyimpiä videopelejä, joita on aikojen saatossa julkaistu. Tämä podcast on melko lailla huumoripainotteinen, mutta sisältäen myös paljon tietoa peleistä, niistä hyvistä, sekä myös huonoista. Tässä podcastissa vastataan myös kuuntelijoiden kysymyksiin, mikä on ihan hieno lisä. Triple Clickiä juontavat sellaiset pelimaailman henkilöt kuin Kirk Hamilton, Maddy Myers ja Jason Schreier. Uusia jaksoja julkaistaan jokaisena torstaina, ja niiden kesto on noin yhden tunnin verran. 

Uusia näkökulmia monesta eri vinkkelistä

Monet tämän podcastin kuuntelijoista saattavat sanoa, että kyseessä on ehkä yksi erilaisimmista ja ainutlaatuisimmista pelipodcasteista. Voidaan väittää, että tämä on yksi ainutlaatuisimmista videopelipodcasteista. Kyseessä on Play, Watch, Listen -podcast. Tässä podcastissa äänessä on muun muassa ääninäyttelijä Troy Baker (roolihahmo Joel elokuvassa The Last of Us), pelin ohjaaja, musiikin säveltäjä, sekä myös pelitoimittaja. Jokainen näistä edellä mainituista henkilöistä tarjoaa oman henkilökohtaisen näkökulmansa pelien maailmasta, ja aiheena voi olla esimerkiksi pelien juonet, tarinat tai vaikkapa moraaliset objektiivit. Aihealueet vaihtelevat paljon viikoittain, ja jokainen jakso kestää noin 60-90 minuuttia.

Ne japanilaiset pelit

Japanilaisten videopelien ystäville on tarjolla erinomainen podcast nimeltään 8-4 Play. Jos sellaiset pelit kuin esimerkiksi Pokemon, Super Mario Bros ja Final Fantasy kiinnostavat, niin tätä podcastia ei kannata missata. Tämä podcast ottaa syväluotauksen suosituimpien japanilaisten pelien, pelistudioiden genreen ja uutisiin. Kaikki tämän podcastin juontajat ovat erittäin intohimoisesti kiinnostuneita japanilaisista peleistä, ja nämä podcastit ovat erinomaista kuunneltavaa. Uusia jaksoja tulee kuunneltavaksi joka toinen perjantai. 

Yhteenvetoa 

Tässä ovat vinkkimme tällä kertaa ja toivomme, että näistä löytyy jotain mielenkiintoista ja viihdyttävää. Internetin hakukoneet ovat suuri apu, mikäli on tarkoituksena etsiä lisää tietoa tai arvosteluita edellä mainituista peleistä ja podcasteista. Mukavia hetkiä pelaamisen ja kuuntelun parissa!