18. Miten kielimuurit ylitetään? │ Siru Kalpio
Ravintola-ala kaipaa paljon ulkomaista työvoimaa kukoistaakseen. Jokaiselta tekijältä ei suinkaan voi olettaa sujuvaa suomen kielen taitoa, eli töitä täytyy pystyä tekemään yhteisellä kielellä, usein englanniksi, mutta välillä esim. “fingelskaksi”. Tässä jaksossa keskustelemme kotimaisen ravintola-alan kansainvälistymisestä ja englannin kielen omaksumisesta käyttökieleksi työyhteisöissä. Eli siis kielellisestä monimuotoisuudesta. Vieraaksemme studioon saapuu Restel Fast Food Oy:n liiketoimintajohtaja Siru Kalpio. Restel Fast Foodiin kuuluu mm. Taco Bell- ja Burger King -ketjut. Welcome on board!
Samasta vai erikseen?
Ravintola-ala tarvitsee liikkeellepanevan positiivisen voiman. Äänen alan ammattilaisille, joiden intohimo ja sitoutuminen luovat alan tulevaisuuden. Se tarvitsee tarinoita, jotka inspiroivat ja näyttävät suuntaa. Se tarvitsee uusia rohkeita ajatuksia – ääneen sanottuna. Ravintola-ala ansaitsee enemmän, kuin mitä sille usein annetaan. Siksi syntyi "Samasta vai erikseen?” -podcast - uudenlaisen alan mahdollistamiseksi. Liity matkalle kohti alan uutta tulemista. Tehdään tästä alasta vetovoimaisempi yhdessä. Hostit: Melina Siimeslahti ja Johanna Wegelius Podcastin mahdollistaa Barona.
- Jaksojen lukumäärä: 30
- Uusin jakso: 2024-06-19