3. Kulttuurin muutos - Mahdollisuus vai mahdottomuus?

3. Kulttuurin muutos - Mahdollisuus vai mahdottomuus?

Kulttuurikuiskaaja · 2024-11-14
15:34

Tässä jaksossa käsitellään kulttuurin muuttamisen haasteita ja pureudutaan siihen, miksi se on usein hidas ja työläs prosessi. Kulttuurin muutos ei ole verrattavissa esimerkiksi CRM:n vaihtoon, sillä siinä on usein mukana tunteita, mikä tekee muutoksesta (aina) haastavaa.

Tässä jaksossa käsiteltäviä asioita:

Kulttuuriin alistuminen ja adaptoituminen: Ihmiset adaptoituvat uuteen kulttuuriin nopeasti, jopa niin, että he eivät enää huomaa sen erityispiirteitä. Kulttuurimuutoksessa ihmiset adaptoituvat pieniin muutoksiin, eivätkä välttämättä huomaa muutosta itse, mutta ulkopuolinen voi huomata sen. Hyötyjen mittaaminen: Kulttuurimuutoksen hyötyjä ei voida mitata välittömästi, mikä voi johtaa hankkeiden hylkäämiseen. Muutoksen tuomat hyödyt eivät välttämättä näy heti esimerkiksi innovatiivisuudessa tai tuottavuudessa. Kulttuurin johtaminen: Kulttuuria voi ja pitää johtaa. Helpoin tapa rakentaa kulttuuri on aloittaa puhtaalta pöydältä, mutta usein kulttuurin johtaminen liittyy muutostilanteisiin. Jos nykyinen tapa toimia ei riitä, on muutettava jotain. Kulttuurin johtamisen viitekehys: Seuraavassa jaksossa käsitellään kulttuurin johtamisen viitekehystä. Itseasiassa sitä piti käsitellä, jo tässä jaksossa, mutta tarina lähti tangentille.

Panuun saat yhteyden: www.panuluukka.fi

Kulttuurikuiskaaja

Kulttuurikuiskaaja -podcast on podi yrityskulttuurista, johtamisesta ja tulevaisuuskyvykkyydestä. Tässä podcastissa Panu haluaa olla läsnä johtajan ja esihenkilön arjessa, juuri silloin kun tämä tarvitsee konkreettista apua. Panu ei valmenna, eikä kysy "mitä sinä tekisit", vaan kertoon oman näkemyksensä kulloiseenkin aiheeseen. Kuulijan vastuulle jää päättää a) toimiiko idea ja jos kyllä, niin b) viedä idea käytäntöön. Podcastin jaksot pyritään pitämään aiheeseen tarkasti rajattuina ja lyhyinä, helposti kulutettavina nuggetteina.

Missä voit kuunnella?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Jaksot