Top 5 vedonlyöntipodcastit Suomessa

Podcastit ovat nousseet maailmalla urheilu- ja vedonlyöntipiireissä todella suureen suosioon. On ollut esimerkiksi hauskaa huomata, kuinka kaikki suurimmat ja parhaat vedonlyöntisivustot ovat voineet maailmalla perustaa kokonaan omia vedonlyöntipodcasteja, jotka he joko itse tuottavat tai joiden pääsponsorina he esimerkiksi saattavat toimia. Suomessa vedonlyöntipodcastit etsivät vielä hieman paikkaansa, sillä todennäköisesti tiukan lainsäädännön vuoksi tarjolla ei ole kuin yksi suomenkielinen vedonlyöntiaiheinen podcast.

Vaikka suomenkielisiä vedonlyöntiaiheisia podcasteja on olemassa vain yksi, emme halua, että te kokonaan hylkäätte ajatuksen tämäntyyppisten podcastien kuuntelemisesta. Siksi olemme tähän alle kasanneet tämän hetken viisi suosituinta vedonlyöntiaiheista podcastia Suomessa. Jokaisella alla mainitulla podcastilla on hieman erilainen lähestymistapa vedonlyöntiin aihepiirinä, joten valitse joukosta se oma suosikkisi!

1. Vedonlyönti Podcast

Vedonlyönti Podcast on koko Suomen tämän hetken ainoa puhtaasti vedonlyöntiin keskittyvä suomenkielinen podcast. Tätä podcastia on tuotettu neljäntoista jakson verran, mutta viimeisen vuoden aikana uusia jaksoja ei enää juurikaan ole tullut. Vaikka uutta sisältöä ei ole tullut, sisältää podcast silti paljon vedonlyöjille relevanttia ja niin sanotusti ajatonta informaatiota. Itse podcastin aiheet sopivat tyyliltään ja tasoltaan niin vielä aloitteleville kuin jo kokeneemmille vedonlyöjille. Eniten kuunneltujen jaksojen aiheita ovat olleet muun muassa “Kuinka menestyä vedonlyönnissä?”, “Kuinka paljon panostaa pelikassasta?” ja “Mitä ratkenneista vedoista voi päätellä?”.

2. BettingPros Podcast

Pitkälti yli 200 jaksoa jatkunut BettingPros Podcast on kiistatta yksi maailman suosituimmista vedonlyöntiaiheisista podcasteista. Pääjuontajana BettingPro Podcastissa toimii Joe Pisapia, joka käsittelee jaksoissa vedonlyöntiä aiheena aivan laidasta laitaan. Aluksi käsittelyssä oli hieman enemmän aloitteleville pelaajille suunnattua materiaalia, mutta hiljalleen se on muuttunut yksittäisten pelaajien, joukkueiden, pelien ja sarjojen analysoimiseksi. Pääkohteena Podcastissa ovat suosituimmat amerikkalaiset urheilulajit ja sarjat. Jos olet esimerkiksi NBA:n, NFL:n tai NHL:n suurkuluttaja ja lyöt näistä urheilusarjoista myös vetoa, voit BettingPros Podcast tarjota mukaan hieman lisämaustetta. Tässä Podcast-sarjassa suuressa roolissa ovat myös vierailevat tähdet, jotka voivat olla esimerkiksi tunnettuja ex-urheilijoita.

3. The Problem Gambling Podcast

Vedonlyöntiaiheisia podcasteja löytyy myös hieman erilaisesta näkökulmasta katsottuna. Vaikka vedonlyönti on suurimmalle osalle mieluisa harrastus, tai pienelle osalle jopa työ, voi se joillekin henkilöille olla myös ongelma. Tätä podcast-sarjaa juontavat Barry Grant ja Tony O’Reilly, jotka molemmat tekevät töitä addiktoituneiden henkilöiden kanssa. Tämän lisäksi O’Reilly on myös itse ollut aikoinaan addiktoitunut vedonlyöntiin. The Problem Gambling Podcastin tarkoituksena on levittää tietoutta uhkapelaamisen haitoista ja vaaroista. Lisäksi Grant ja O’Reilly antavat myös vinkkejä mitä tehdä, jos henkilö alkaa kokea, että vedonlyönnistä tai kasinopelaamisesta on muodostumassa ongelma.

4. The Smart Betting Club Podcast

The Smart Betting Club Podcast tutkii ja käsittelee voitollisen vedonlyönnin maailmaa ja sitä, mitä pitkäaikainen voitollinen vedonlyönti vaatii pelaajalta. Podcastia juontaa vedonlyöntiammattilainen Pete Ling, jolla on lähes jokaisessa jaksossa mukana aiheeseen liittyvä vieras. Vieraat voivat olla joko muita ammatikseen vedonlyöntiä harjoittavia henkilöitä, poliittisesti merkittäviä henkilöitä vedonlyönnin kannalta, erilaisten vedonlyöntiyhtiöiden isossa roolissa olevia henkilöitä tai muita vastaavia vieraita. Suurin osa podcastin jaksoista käsittelee vieraiden elämää ja uraa, mutta joukossa on myös todella kattava kirjo erilaisia vinkkejä siihen, kuinka henkilö voi olla parempi vedonlyöjä.

5. ALL IN - The Addicted Gambler’s Podcast

Viimeinen, mutta ei suinkaan vähäisin. ALL IN - The Addicted Gambler’s Podcast on listan toinen podcast, joka lähestyy vedonlyöntiä ongelmapelaamisen ja peliriippuvuuden näkökulmasta. Vaikka aihepiiri on sama kuin The Problem Gambling Podcastilla, on näkökulma silti hieman erilainen, sillä tässä ongelmapelaamista käsitellään sosiaalisten suhteiden näkökulmasta. The Addicted Gambler’s Podcast on listan kauimpaan jatkunut sarja, sillä sitä on tullut jo pitkälti yli 300 jaksoa. Jokaisessa jaksossa käsitellään eri ihmisten tarinoita ja kokemuksia ongelmapelaamisesta. Näkökulmana on vahvasti myös ihmisten mielenterveys ja peliriippuvuuden vaikutukset siihen.