Podcastit ovat vaikuttaneet paljon tapaamme kuluttaa mediaa

Median kulutus on muuttunut uskomattoman paljon vuosien saatossa. Nykyään lähes kaikki asiat ovat siirtyneet sähköiseen muotoon, mikä on tietenkin vaikuttanut moniin eri asioihin. Tämän ansiosta esimerkiksi Podcastit ovat nousseet aivan uudenlaiseen asemaan, jota ei voitu vielä jonkin aikaa sitten edes kuvitella.

Podcastien nouseminen uskomattoman suureen suosioon on vaikuttaneet meihin monilla eri tavoilla. Podcastien suosioon on tietenkin monia eri syitä, joihin tämä artikkeli tulee tutustumaan. Sen lisäksi otamme katsauksen siihen, minkälaisia vaikutuksia tällä nousseella suosiolla oikein on.

Podcastin kuuntelu toimii yhtä aikaa muiden aktiviteettien kanssa

Yksi suurista syistä podcastien kuunteluun on se, että sitä voidaan tehdä samalla kuin tehdään jotain muuta. Suuri osa nykypäivän ihmisistä ovat tottuneet kuuntelemaan musiikkia aivan koko ajan, riippumatta siitä, tekevätkö he töitä tai vaikka siivoavat kotonaan. Musiikkia kuunnellaan jopa niin paljon, että silloin tällöin saatat haluta jotain muuta kuunneltavaksi. Tässä podcastit nousevatkin uudelleen suosioon.

Jos teet jotain, joka onnistuu täysin rutiinina, eikä sinun tarvitse keskittyä kunnolla, podcastin kuuntelu voi olla sopiva mahdollisuus. On kuitenkin hyvä ottaa  huomioon, että jotkut aktiviteetit kaipaavat koko huomiosi. Esimerkiksi verkoissa pelatessa kannattaa keskittyä vain pelaamiseen. Jos kuuntelet liian mielenkiintoista podcastia, keskittyminen saattaa herpaantua, luoden ikäviä tilanteita. Jos siis käytät sivustoja kuten SuomiCasino hauskanpitoa varten, on suositeltavaa keskittyä vain olennaiseen.

Podcasteja on luotu aivan kaikesta mahdollisesta

Toinen asia, mikä vaikuttaa myös podcastien suosioon on nykyinen valikoiman monipuolisuus. Nykypäivänä voit todellakin löytää podcasteja aivan mistä vain aiheesta tahansa. Oli kyseessä sitten vaikka viimeisten uutisten kuuntelu tai jonkin uuden asian kuten markkinoinnin oppiminen, voit löytää sinulle sopivan mahdollisuuden. Tällä tavalla pääset kuluttamaan mediaa juuri sinulle sopivalla tavalla, eikä sinun ole pakko lukea artikkeleita tai oppaita aiheesta.

Vaikka tätä pidetään yleisesti ottaen yhtenä podcastien suosion syynä, se on samaan aikaan myös niiden suosiosta johtuva asia. Toisin sanoen, koska yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneet podcastien kuuntelusta, tietenkin erilaisille ideoille on ollut kysyntää. Täten joistakin erittäin suosituista aiheista on tehty tarkempia niche versioita. Tästä syystä esimerkiksi pohjoismaiseen rikollisuuteen keskittyvät true crime podcast ohjelmat ovat nähneet päivänvalon. Tämä on vain yksi lukemattomista esimerkeistä, mikä tulee podcastien uskomattoman suureen valikoimaan.

Yhä useammat voivat saada äänensä kuulolle

Yksi viihdyttävistä podcastien nousseen suosion seuraamuksista on se, että nyt niiden aloittaminen on helpompaa aivan kaikenlaisille ihmisille. Verkosta löytyy erilaisia oppaita, joita sekä aivan aloittelevat että kokeneemmat podcast yrittäjät voivat käyttää apunaan aloittaakseen oman podcastinsa.

Sen lisäksi, että nyt voit löytää monia erilaisia oppaita, on olemassa monia muitakin asioita, jotka helpottavat oman podcastin aloittamista. Näihin kuuluu esimerkiksi erilaiset sovellukset, joiden avulla voit äänittää ja muokata äänitteitä helposti. Lisäksi voit käyttää sosiaalista mediaa helposti apunasi markkinoidaksesi omaa podcastia. Siten sinun on helpompi löytää uusia kuuntelijoita.

Tietenkin monet aloittavat oman podcastin harrastuksena. Jotkut kuitenkin onnistuvat jopa tekemään tuottoa oman podcastin avulla. Täten podcastien noussut suosio on myös avannut uusia mahdollisuuksia tuoton tekemiselle.

Jopa suurilla mediataloilla on nykyään podcastinsa

Yksi suurista podcastien vaikutuksista on se, että nyt monet kuuntelijat suosivat niiden kuuntelemista radion sijasta. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että he voivat vaikuttaa enemmän siihen, mitä he tulevat kuuntelemaan.

Tästä syystä jopa suurimmat mediatalot ovat alkaneet tuottamaan podcast ohjelmia. Tämä taas on kasvattanut niiden suosiota entisestään, koska tietenkin suurten medioiden ollessa podcastien takana niiden laatu on uskomattoman korkealla. Tämä tulee oletettavasti vain jatkumaan tulevaisuudessa samalla tavalla, tarkoittaen sitä, että podcastit tulevat vaikuttamaan meihin entistä enemmän eri tavoilla.