Podcastit liiketoiminnasta, mitä kannattaa kuunnella?

Podcastit ovat nykyisin erittäin suosittu viihdemuoto. Ihmiset kuuntelevat podcasteja iltaisin, ruokaillessa, siivotessa, aamutoimien aikaan ja käytännössä koska tahansa. Aiheet ovat vaihtelevia, jotkut pitävät urheilupodcasteista, jotkut kuuntelevat mieluiten politiikkaa ja joillekin viihde on tärkeintä. Erilaisten tv-sarjojen ja sarjakuvien maailmaa käsittelevät podcastit kiinnostavat myös ihmisiä kovasti. Myös liiketoimintaan liittyviä podcasteja julkaistaan paljon ja parhaat niistä antavat erinomaisia vinkkejä ihmisille, jotka joko omistavat oman yrityksen tai suunnittelevat sellaisen perustamista. Henkilökohtaiseen taloudenhoitoonkin moni tarvitsee vinkkejä ja näistä voi niitä saada. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia hyviä podcasteja liiketoimintaan liittyen.

RAHA-ASIAA

Suvi Schwabin mainiossa RAHA-ASIAA-podcastissa keskustellaan talouden erilaisista näkymistä. Schwabilla on vieraina alan asiantuntijoita ja aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Oli kyseessä sitten euribor-korko, sijoituskohteet, enkelisijoittaminen tai vaikkapa nettikasinovoittojen verotus, Schwabin RAHA-ASIAA-podcast saattaa hyvinkin käsitellä aihetta. Erinomainen yleissivistävä podcast, jonka kuuntelusta ei tule syyllinen olo, sillä oppiminen on joka kerta täysin varma asia.

Taloudellinen mielenrauha

Jo vuonna 2019 1. jakson julkaissut Taloudellinen mielenrauha -podcast keskittyy moniin eri aiheisiin sijoittaja Jasmin Hamidin ja Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipellon emännöimänä. Vaikka ohjelman on tuottanut Danske Bank, ei podcast ole mikään mainos, vaan tärkeitä aiheita käydään läpi asiantuntevasti ja yksityiskohtaisesti. Hamid ja Kivipelto ovat keskustelleet muun muassa naisten tuloeuroista, Kiinan sijoitusmarkkinoista, kodin ostamisesta, kansainvälisestä hajauttamisesta sekä asuntolainaan liittyvistä riskeistä vuosien varrella.

Sijoituskaverit

Sijoituskaverit-podcastissa keskustellaan nimensä mukaisesti sijoittamisesta ja sen tuomista haasteista ja mahdollisuuksista. Emännät Julia Thúren ja Merja Mähkä antavat omia vinkkejään kansantajuisesti ja asiantuntevasti. Podcastissa on vertailtu muun muassa eläkkeitä, ruokakassien hintoja, osakesäästötilin saloja ja vaihtoehtoisia rahastoja. Jaksojen pituus vaihtelee 20 minuutista aina yli 45 minuutin maratonjaksoihin asti.

Nordea Markets Insight FI

Nordea Markets Insight FI on Nordan  tuottama podcast-sarja, jossa Nordea Marketsin asiantuntijat jakavat finanssimaailman oppeja mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Tämän lisäksi sarjassa käsitellään pinnalla olevia aiheita ja trendejä sekä luodaan katsauksia markkinatalouteen. Sarja pyrkii olemaan ajankohtainen, joten jaksot ovat usein ajan hermolla. Podcastissa on käsitelty muun muassa Ukrainan sodan vaikutuksia talouteen, kuten myös koronaepidemian vaikutuksia. Myös ikuinen huoli inflaatiosta on saanut oman jakson.

Kohti unelmia

Sarjainnostujaksi itseään tituleeraavan Johannes Laineen podcast. Laineen tavoite on auttaa pienyrittäjiä menestymään ja tässä podcastissa hänen vieraanaan on useita asiantuntevia vieraita enkelisijoittajista liiketoiminnasta kertovista kirjoista palkittuihin kirjailijoihin. Laineella itselläänkin on paljon kokemusta yrittäjyydestä, sillä hän on käynyt läpi kolme konkurssia ja ollut perustamassa ja johtamassa lähes 20 eri yritystä. Vieraat eri aloilta ovat tämän podcastin paras puoli ja Laine osaa isännöidä ohjelmaa erinomaisen viihdyttävällä tavalla.

Vapauden tavoittelijat

Vapauden tavoittelijat on podcast ihmisistä, jotka ovat kyllästyneet kellokorttielämään ja tiukkoihin aikatauluihin ja työvuoroihin työelämässä. Podcastia emännöi kirjailija Aurora Airaskorpi, joka kutsuu vieraita, jotka ovat omalla tavallaan irtautuneet oravanpyörästä. Nämä vieraat kertovat oman tarinansa ja antavat vinkkejä samoja asioita tavoitteleville kuuntelijoille. Jaksojen pituudet vaihtelevat, sillä lyhyimmät jaksot kestävät vain 10 minuuttia, kun taas pisimpien jaksojen pituus on jopa 1 tunti.

Sijoituskästi

Teemu Liljan ja Kevin van Desselin podcast Sijoituskästi on tarkoitettu sijoittajilta sijoittajille. Tässä viikottaisessa podcastissa keskustellaan sijoittamisesta, yrittämisestä ja muista talousasioista. Liljan ja van Desselin lisäksi sarjassa esiintyy myös miesten kutsumia asiantuntijavieraita, jotka kertovat oman tarinansa ja antavat vinkkejä perustuen omaan menestykseensä. Jaksojen aiheet vaihtelevat mielekkäästi, joten innokas kuuntelija ei tylsisty, vaikka kuuntelisi useamman jakson putkeen.