Parhaat talousaiheiset podcastit

Netin ansiosta jokainen voi nykyisin kuunnella ja katsoa ohjelmia juuri niistä aiheista, mistä on itse kiinnostunut. Radio ja TV sen sijaan tarjoavat kaikille sitä samaa, joskin eri kanavat tarjoavat edes hieman vaihtoehtoja. Moni kuuntelee nykyisin myös talousaiheisia podcasteja, jotka sopivatkin hyvin nettiin. TV:ssä tai radiossa ne eivät todennäköisesti saisi riittävästi kuulijoita. Sen sijaan netissä ne löytävät juuri oikean kohderyhmän. Lisäksi niiden tekeminen nettiin on edullista ja kun asiakkaat voivat vielä saada ilmoituksen jokaisesta uudesta podcastista, podcastien suosio on taattu.

Apua laina-asioihin ja taloudenhallintaan

Talousaiheisia vlogeja ja podcasteja on nykyisin tarjolla laidasta laitaan. Tarjontaa on tietenkin enemmän englannin kielellä, mutta myös suomen kielellä on jo valinnan varaa olemassa. Nykyisin myös isot pankit, kuten esimerkiksi Nordea, pitävät YouTubessa omaa kanavaa. Podcasteista saa vinkkejä kaikenlaisiin talousasioihin, kuten vaikkapa lainan hakuun. Podcasteja kuuntelemalla voi saada hyviä vinkkejä esimerkiksi siihen, mihin asioihin lainaa hakiessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Podcasteissa tuodaan esiin muun muassa se, että lainat on nykyisin mahdollista kilpailuttaa netissä. Erittäin hyvänä esimerkkinä voidaan mainita Omalaina.fi, joka tarjoaa alustan pienlainojen, kulutusluottojen ja joustoluottojen vertailuun ja kilpailuttamiseen. Lainan hakija voi säästää huomattavasti valitsemalla juuri oikean lainatarjouksen, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman alhainen. Vaikka pienlainojen korot ovatkin laskeneet villeiltä vuosilta, edelleen voi säästää paljonkin kilpailuttamalla eri yhtiöiden lainatarjoukset.

Vinkkejä säästämiseen

Podcasteista voi saada vinkkejä myös säästämiseen. Yksi tärkeimmistä säästämisen tavoista on budjetointi, joka sopii yritysten lisäksi myös yksityishenkilöille. Budjetin laatiminen auttaa pitämään kulut kurissa ja varmistaa, että rahaa jää myös säästöön. Monet talousaiheiset podcastit antavat vinkkejä budjetoinnin aloittamiseen ja tarjoavat käytännön esimerkkejä siitä, miten oma budjetti kannattaa suunnitella.

Talousaiheisten podcastien avulla voi myös löytää uusia tapoja kuukausittaisten kulujen pienentämiseen. Esimerkiksi vähentämällä energian kulutusta voi säästää merkittäviä summia rahaa. Useat podcastit antavat vinkkejä energiatehokkuuteen ja kertovat myös, miten jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa ympäristöön ja säästää samalla rahaa. Varsinkin aurinkopaneeleista on puhuttu paljon parin viimeisen vuoden aikana.

Suosittuja suomalaisia talousaiheisia podcasteja

Yksi suosituimmista suomalaisista podcasteista on Rahapodi, jossa talousalan asiantuntijat keskustelevat ajankohtaisista talousaiheista ja tarjoavat hyödyllisiä vinkkejä rahankäyttöön. Vaikka podcastissa puhutaan toisinaan melko vaikeastikin ymmärrettävistä asioista, on keskustelun tunnelma kuitenkin rento. Näin podcastia jaksaa kuunnella suurempikin yleisö.

Suuret pankit, kuten Nordea, ovat alkaneet pitää omia vlogejaan ja podcastejaan, joissa ne käyvät läpi ajankohtaisia talouteen liittyviä ilmiöitä. Näistä saa paljon hyviä vinkkejä esimerkiksi korkojen suhteen, jos on harkitsemassa lainanottoa. Video- ja podcast-alustat ovat myös täynnä yksityishenkilöiden omia sisältöjä, joissa annetaan vinkkejä lainanottoon, sijoittamiseen ja säästämiseen. Luonnollisesti näihin lähteisiin pitää aina suhtautua kriittisesti, sillä kuka tahansa voi pitää podcastia, vaikkei ymmärtäisi asiasta paljoakaan. Muutenkin on aina hyvä muistaa, ettei kukaan pysty tarjoamaan esimerkiksi varmoja sijoitusvinkkejä.