Parhaat kryptovaluutta-aiheiset podcastit

Tällä hetkellä kryptovaluutat ovat kuuma trendi ympäri maailmaa. Niistä kirjoitetaan paljon uutisia ja blogeja, tehdään YouTube-videoita ja keskustellaan erilaisissa ohjelmissa. Tottakai itse kryptovaluuttoihin myös sijoitetaan paljon rahaa ja ihmiset seuraavat kuumeisesti, mitä niiden ympärillä tapahtuu.

Tottakai kryptoista on alettu tekemään myös opettaivisia podcasteja, joista esitellään tässä artikkelissa ne kaikkein parhaimmat!

Podcast, joka sopii harrastukseesi

Netistä löytyy todella erilaisia podcasteja useista eri aiheista, ja useimmat podcastit tehdään haastattelemalla tai dialogilla. Useimmiten podcasteja julkaistaan tasaiseen tahtiin ja ne käsittelevät hyvin laajasti omaa aihealuettansa.

Joten riippumatta siitä, mikä on harrastuksesi, löydät todennäköisesti podcastin siitä. Oletko kiinnostunut kryptovaluutoista? Jatka sitten lukemista.

Top 5 parhaat kryptopodcastit 2022

Tottakai kryptovaluutoille löytyy omia podcasteja, sillä kyseessä on hyvin mielenkiintoinen aihe. Suomesta niitä ei hirveästi löydy, mutta ulkomaisia on niidenkin edestä. Jos siis englannin kieli luonnistuu, niin alla olevista podcasteista voi saada paljon iloa. Ja mukaan mahtuu myös yksi suomenkielinenkin kryptopodcast!

The Pomp

The Pomp tuo esiin useita aiheita ja keskusteluja kryptoalaan liittyen. Podcast on erikoistunut tuomaan esille aitoja mielipiteitä ja näkökulmia, jotka ovat peräisin esimerkiksi kryptomiljonääreiltä.

The Pompissa käsitellään myös esimerkiksi, mikä vaikutus kryptovaluutoilla on nykypäivän liiketoimintaan ja talouteen. Pitipä kryptoista tai ei, niin tästä podcastista löytyy paljon iloa.

What Bitcoin Did

What Bitcoin Did on suosittu podcast, joka käsittelee kryptovaluuttojen “isää”, Bitcoinia. Sitä pitää Peter McCormack ja siinä puhutaan Bitcoinin merkityksestä nykypäivän taloudessa, ja annetaan samalla näkymiä siihen, miten Bitcoin kykenisi tarjoamaan ratkaisuja nykypäivän taloustieteen ongelmiin. Podcast on tarkoitettu niin kryptoharrastelijoille kuin ihan aloittelijoillekin.

Crypto Campfire

Crypto Campfire on sopiva etenkin niille, jotka ovat vasta löytäneet tiensä kryptovaluuttojen pariin, sekä heille, jotka haluavat oppia kryptoista selkokielellä hauskalla tavalla. Kuulijoita ei siis tylsistytetä laajoilla teknisillä analyyseillä tai muilla vaikeasti ymmärrettävillä asioilla.

Jos etsinnässä on podcast, joka tarjoaa mielenkiintoisia mielipiteitä eri kryptoaiheista, ja sen parissa saa myös nauraa, niin tämä on hyvä valinta.

Stephan Livera Podcast

Tämä podcast on tullut alun perin jo vuonna 2018 ja se sopii erityisen hyvin Bitcoin-harrastajille. Siellä käsitellään esimerkiksi ohjelmistoja, louhintaa, energiankulutusta ja monia muita - ehkä joidenkin mielestä “tylsempiä” aiheita.

Tämän podcastin avulla voi kuitenkin oppia monimutkaisempia ja teknisempiä näkökulmia liittyen esimerkiksi lohkoketjuteknologiaan.

Kryptopodi

Some-persoona Martin Kalliolan ja kryptoasiantuntija Pessi Peuran pitämä Kryptopodi on podcast, jossa käsitellään kattavasti kryptovaluuttoihin liittyviä asioita, ilmiöitä ja trendejä.

Ohjelmassa esitetyt mielipiteet eivät ole sijoitusneuvoja, vaan ne ovat vieraiden sekä juontajien omia ajatuksia tai spekulaatioita.

Parhaat sijoituspodcastit Suomessa

Suomessa pelkästään kryptovaluuttoihin keskittyviä podcasteja ei vielä juurikaan löydy, mikä on harmillista. Koska Suomessa on nyt enemmän osakesijoittajia kuin koskaan ennen, niin on kuitenkin aiheellista mainita Suomen parhaimmat sijoitusaiheiset podcastit. Niitä ovat muun muassa:

  1. Rahapodi - Rahapodi on Nordnetin asiantuntijoiden, Martin Paasin ja Miikka Luukkosen, pitämä podcast, joka käsittelee säästämistä, sijoittamista sekä taloutta. Se keskittyy enimmäkseen osakesijoituksiin ja pörssiin.
  2. Mamma Betalar - Mamma Betalar on syksyllä 2021 alkunsa saanut sijoituspodcast, jota pitävät Natalia Salmela sekä Jasmin Hamid. Kumpainenkin ovat tunnettuja persoonia sijoitusmaailmassa, ja he ovat onnistuneet menestymään täysin nollista.
  3. Mimmit Sijoittaa - Hanna Tikanderin ja Pia Maria Nickströmin ylläpitämä kahden nuoren naisen Mimmit Sijoittaa on kerännyt itselleen suurta suosiota. Siellä käsitellään selkokielellä säästämistä, sijoittamista ja rahaa.