Maijan yritysvastuukoulu 15. jakso (Vaatteiden antikuluttaminen - feat. Essi Vesterinen)

Maijan yritysvastuukoulu 15. jakso (Vaatteiden antikuluttaminen - feat. Essi Vesterinen)

Maijan yritysvastuukoulu · 2022-05-13
44:47

Tässä jaksossa Maija on kutsunut podcastpesäänsä kylään väitöskirjatutkija Essi Vesterisen, jonka kanssa käydään valtavan mielenkiintoinen keskustelu vaatteiden antikulutuksesta, itsetuntemuksesta ja hyvinvoinnista. Keskustelussa sivutaan myös tositelevisiota, hääpukeutumista ja tavarasuhdetta.

Vesterinen, Essi& Syrjälä, Henna (2022): Sustainable anti-consumption of clothing: A systematic literature review
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2666784322000158?via%3Dihub

Kate Raworth (2018) Donitsitaloustiede : seitsemän tapaa ajatella kuin 2000-luvun

Eetti Academic Society: https://www.facebook.com/groups/401755164429354

”Vihreää” ostamista vai kestävää käyttöä – Mitä on vastuullinen vaatteiden kuluttaminen? 10.5.2022 https://blogs.uwasa.fi/viisaataikeet/vaatteiden-kestava-antikulutus/

Maijan yritysvastuukoulu

Maijan yritysvastuukoulussa opetellaan lukemaan kriittisesti yritysten vastuullisuusviestintää, tutkaillaan talouden ja liike-elämän vaikutuksia ympäristöön, ilmastoon ja ihmisiin sekä jutellaan ajankohtaisista tai muuten vaan kiinnostavista yritysvastuuteemoista.

Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) on kansalaisjärjestö, joka edistää oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista. Kannustamme yrityksiä vastuullisuuteen levittämällä tietoa globaalin tuotannon ongelmista ja niiden ratkaisuista. Pyrimme vaikuttamaan myös poliittisiin päättäjiin, jotta kaikki yritykset velvoitettaisiin pitämään huolta ihmisoikeuksista tuotannossaan.

www.eetti.fi

Ehdota aihetta tai anna palautetta: [email protected]

Joidenkin jaksojen tekoa ovat tukeneet Ulkoministeriö Suomen kehitysyhteistyövaroin sekä Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

Missä voit kuunnella?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Jaksot